Isu Semasa

Queen Elizabeth II Kini Dalam Perjalanan Menuju Ke Alam Akhirat Yang Kekal Selamanya!

Ratu paling lama yang berkhidmat di UK, Queen Elizabeth II dilaporkan baru sahaja meninggal dunia di Balmoral pada usia 96 tahun.

Berdasarkan rekod, Queen Elizabeth II ditabalkan pada 1952 dan Tunku Abdul Rahman pernah bertemu dengannya untuk memastikan masa depan Tanah Melayu kembali ditadbir urus orang-orang Melayu.

Pertemuan Tunku Abdul Rahman itu merupakan kejayaan orang-orang Melayu yang bertegas bahawa khidmat residen British tidak sesuai untuk Tanah Melayu.

Pertemuan itu membuatkan pihak British yang dinaungi Queen Elizabeth II terpaksa menulis satu surat pengisytiharan bertarikh 16 Julai 1957 bahawa dalam Perkara 3:

The reasons for the above instruction are as follows:

a) that the Malay States never having been British territory but only British protected territory, the British flag cannot be lowered since it has never been raised

Apa terjemahannya?

Negara Melayu tidak pernah menjadi kawasan British tetapi hanya kawasan yang dilindungi British, bendera British tidak boleh diturunkan kerana ia tidak pernah dinaikkan.

Namun demikian, suatu masa dahulu media dikawal dan banyak perkara tersembunyi daripada pengetahuan rakyat dan kini perlahan-lahan, banyak perkara silam terbongkar.

Bukan hanya di Sungai Furat kini tampil struktur bangunan silam yang tenggelam atau di Pakistan yang baru-baru ini telah muncul istana misteri, maka segala perjanjian terdahulu tersingkap kembali.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button