Life StyleWorld

Pihak Sekejam Israel Pun Menolak LGBTQA+ Takkan Malaysia Pula Nak Terima?

Malaysia Syurga Buat Komuniti LGBTQA+?

Bayangkanlah, bertapa bahayanya Komuniti LGBT ini kepada bukan sahaja rakyat di Malaysia tetapi untuk seluruh penduduk dunia ini sehingga pihak sekejam Israel sendiri pun turut menolak dengan tegas golongan tersebut.

Ini dibuktikan dengan kenyataan ahli Knesset Zionis Israel, Yitzhak Pindrus menerusi sebuah saluran televisyen, selepas perarakan Pride diadakan di Baitulmuqaddis, baru-baru ini yang turut dilaporkan media tempatan.

Yitzhak dalam kenyataannya menyelar Komuniti LGBTQA+ ini sebagai perkara paling berbahaya bagi Israel iaitu lebih daripada Hamas yang menjadi musuh ketat mereka sendiri dalam beberapa siri peperangan di sana.

Bukan itu saja, puak yahudi turut mengkritik, golongan LGBT tersebut yang juga dikatakan lebih berbahaya berbanding kumpulan Islamic State (IS) dan Pejuang Gerakan Hizbullah yang ditakuti pihak yahudi di sana.

Melihat seawal kemunculan, cuma istilah LGBT sahaja diperkenalkan kini revolusi songsang ini telah bertambah kepada LGBTIQA+. ‘LGBTIQA+’ iaitu akronim yang berkembang pesat yang bermaksud lesbian, gay, biseksual, transgender, interseks, queer/questioning (aneh/bersoal jawab), aseksual. Banyak lagi istilah lain (seperti bukan binari dan panseksual) yang turut digunakan untuk menerangkan pengalaman mereka tentang jantina, seksualiti dan ciri jantina fisiologi mereka. Semuanya, hanya berdasarkan pelbagai sudut pandang dan kefahaman menurut hawa nafsu songsang dan kebinatangan semata-mata.

Bayangkan, bangsa sekeras Yahudi Israel yang gemar berperang, menjarah dan menjajah itu pun menolak Komuniti LGBTQA+ ini, takkanlah kita rakyat Malaysia yang kaya dengan adab dan adat resam budaya ketimuran ini nak menerima budaya songsang barat yang tak lain hanya bertujuan sebagai agen perosak peradaban manusia sahaja.

Maka, menolak puak yahudi dan agen barat itu sudah semestinya, bahkan lebih penting dan amat wajar golongan LGBTQA+ juga sewajibnya terlebih-lebih lagi ditolak dan ditentang habis-habisan di negara kita.

Menjadi satu perkara yang pelik dan jelik apabila masih wujud sebahagian minoriti di Malaysia yang mahu memperjuangkan golongan terbabit dengan beralasan sebagai memperjuangkan hak asasi manusia walaupun cara dan gaya hidup songsang mereka terpesong jauh dari batas kehidupan manusia normal sejagat.

Jelas sekali, golongan LGBTQA+ ini adalah golongan yang boleh dikategorikan sebagai pesakit mental yang terlalu kritikal.

Sepatutnya, pihak kerajaan mewujudkan saja mini zoo atau muzium khas untuk spesis ini dikumpulkan dan diawet untuk dijadikan sebagai bahan pameran dengan tujuan pembelajaran tentang tewasnya seorang manusia dengan tipu daya hawa nafsu jika tidak ada pegangan agama dan jati diri bangsa yang kukuh.

Sekurang-kurangnya, boleh juga dijadikan pengajaran berguna agar generasi hadapan tidak terikut-ikut menjadi mundur dan terkebelakang dengan budaya songsang yang mereka perjuangkan.

Sudah pasti, jika tidak dibendung mereka akan terus berasimilasi, membiak dan membarah dalam masyarakat sehingga menimbulkan banyak permasalahan yang lebih rumit dan kompleks.

Kecaman dan teguran kepada mereka bukanlah satu bentuk diskriminasi pun seperti dakwaan penyokong mereka, tetapi hanya peringatan. Selebihnya mereka sendiri yang perlu berusaha kembali dan pulang kepangkal jalan apabila sudah tersesat jauh. Bukan pula sebaliknya mendesah dan meminta ruang untuk lebih sesat dan menyesatkan.

Kita menolak golongan ini bukanlah kerana kebencian atas dasar kemanusiaan sebaliknya lebih kepada peringatan kasih sayang agar mereka kembali menjadi manusia yang normal, tak kiralah apa agama dan bangsa mereka sekalipun.

Ruang dan peluang pintu taubat buat mereka sentiasa terbuka cuma apabila mereka semakin selesa dengan kehidupan songsang yang dianuti itu maka, jalan untuk kembali akan semakin kabur dan niat untuk pulih pun akan terus lenyap perlahan-lahan.

Akhirnya, tinggallah mereka terus menerus dalam kesesatan dan cuba pula menyesatkan generasi baru.

Pengajaran dari kisah kaum Sodom menerima bala balasan azab keras yang diceritakan di dalam Al-Quran oleh Allah SWT sepatutnya menjadi pengajaran buat mereka dan segera meninggalkan Komuniti LGBTQA+ ini agar murka Allah SWT tidak diturunkan pula kepada Malaysia.

Justeru, pejuang hak asasi manusia misalnya Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (SUHAKAM) perlulah berperanan memberi dan menyalurkan maklumat yang tepat dan benar berhubung kesan negatif Komuniti LGBTQA+ ini dalam menyedarkan masyarakat awam. Tujuannya, supaya pembiakan spesis LGBTQA+ ini dapat dihentikan segera dari terus membiak dan berevolusi dalam kalangan manusia normal sejati.

Menjadi tugas dan peranan SUHAKAM sebagai badan yang bertanggungjawab untuk lebih bertegas dalam memperjuangkan hak asasi manusia sesuai mengikut Perlembagaan Persekutuan di Malaysia.

No to LGBTQ+

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Dapatkan Kandungan Demi Malaiu Sekarang!
Terima Notifikasi Setiap Kali Kami Siarakan Kandungan Baru